XVIII. ročník Vědomostní olympiády 2023

Generální partneři:

korado    kermi

Hlavní partneři:

Hansgrohe   Delmax     Bosh     Dražice

Generální mediální partneři:

TZB info     estav

 

Co ocenil vítěz vědomostní olympiády CTI ČR 2023?

Zvítězil Petr Sláma ze Střední školy stavebních řemesel Brno-Bosonohy a tato škola rovněž získala pohár Ing. Vladimíra Valenty.

 

Ve čtvrtek 11. května 2023 v zasedacím sále Dagmar Burešové Parlamentu Česká republiky proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků XVIII. ročníku Vědomostní olympiády, kterou pořádá Cech topenářů a instalatérů ČR.
Záštitu udělil místopředseda Poslanecké sněmovny ČR doc. Ing. Karel Havlíček, Ph.D. MBA, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

111 účastníků Vědomostní olympiády CTI ČR 2023

V letošním ročníku celostátní soutěže Vědomostní olympiády CTI ČR se do základního kola probojovalo 111 žáků ze středních odborných škol a středních odborných učilišť v rámci krajů.
Soutěž probíhala formou písemných testů ve vybraných oblastech středních škol. Za odborné garance Bohuslava Hamroziho, prezidenta CTI ČR, doc. Ing. Aleše Rubiny Ph.D., Ing. Jakuba Vrány, Ph.D., zástupců Vysokého učení technické v Brně, Fakulta stavební, Ústav TZB.
Studijní materiál vycházel ze znalostí probraného učiva dle osnov. Účelem této soutěže je podpořit soutěživost mezi žáky, zvyšování a vyrovnání úrovně výuky na jednotlivých školách a pomoci školám ve vybavení moderními učebními pomůckami.
O vítězích rozhoduje získaný počet bodů a čas, za který byly otázky zodpovězeny. Pohár Ing. Vladimíra Valenty, zakladatele soutěže, získává střední odborná škola, ze které vzejde celkový vítěz.

Poděkování partnerům Vědomostní olympiády 2023

Generální partneři:

•    Firma Kermi, s.r.o. je jedním z největších zaměstnavatelů v okrese Tachov. Kermi je členem holdingu AFG Arbonia-Forster AG a patří k předním evropským dodavatelům v oboru vytápění a sprchových koutů s více než 50letou historií.

•    Firma KORADO, a.s. z České Třebové je dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patří mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

Generální mediální partner:

•    TZB-info, internetový portál pro stavebnictví, technické zařízení budov a úspory energií. Portál je primárně určen pro profesionály, techniky, facility management a investory. Jeho sesterský portál ESTAV.cz, určený pro širokou stavební veřejnost a digitální televize estav.tv.

Hlavní partneři:

•    Společnost Hansgrohe CS s.r.o. působí na českém a slovenském trhu již více než 25 let. Zastřešuje prodej dvou německých značek hansgrohe a AXOR. Značka hansgrohe je prémiovou značkou sprchových, koupelnových a kuchyňských baterií včetně unikátního sprchového programu, který přináší nadčasová řešení, která v sobě spojují vynikající design, dlouhodobou kvalitu a inteligentní funkce pro maximální komfort ovládání.

•    Firma BOSCH, která si za dobu své přítomnosti na českém trhu vybudovala nezaměnitelnou image významného výrobce a investora. Výrobky Bosch se od automobilové techniky přes elektrické nářadí, domácí spotřebiče až po tepelnou a průmyslovou techniku úspěšně zabydlely nejen v českých domácnostech, ale i automobilech, servisech a průmyslových podnicích.

•    Družstevní závody Dražice-Strojírna s.r.o. jsou největším výrobcem ohřívačů vody v České republice, známým po celé Evropě. Vyváží své výrobky do 25 zemí celého světa. Základní činností společnosti DZ Dražice je výroba a prodej ohřívačů vody. Neméně důležitým předmětem činnosti je i výroba zásobníků vody s nepřímým ohřevem pro výrobce plynových kotlů.

•    Firma DELMAX s.r.o. provádí termografické měření tepelných poměrů rodinných domů, bytů, bytových domů, provádí všechny druhy vodoinstalatérských prací a v oblasti topenářských prací provádí instalace a servis celých topných systémů.

Před vyhlášením těch nejlepších si všichni ocenění i hosté vyslechli hudební vystoupení členů Symfonického orchestru hlavního města Prahy Romana Patočky a Kristýny Vocetkové, kteří zahráli skladbu Passacaglia pro housle a violoncello od Johana Halvorsena.

Celý článek a videozáznam: Výsledky celorepublikového kola XVIII. ročníku Vědomostní olympiády 2023, Výsledky krajských kol XVIII. ročníku Vědomostní olympiády: https://www.tzb-info.cz/25312-co-ocenil-vitez-vedomostni-olympiady-cti-cr-2023

Ing. Dagmar Kopačková, Ph.D., redakce TZB-info.cz

 

Krajské kolo XVIII. ročník Vědomostní olympiády 2023
Image
Místo konání krajského kola VO 2023 - Střední škola řemesel Frýdek Místek

Místo konání krajského kola VO 2023
Střední škola řemesel Frýdek Místek

 

Image
Místo konání krajského kola VO 2023 – Střední škola polytechnická Olomouc

Místo konání krajského kola VO 2023
Střední škola polytechnická Olomouc

 

Image
Místo konání Krajského kola VO 2023 - Střední odborné učiliště stavební Plzeň, Borská 55

Místo konání Krajského kola VO 2023
Střední odborné učiliště stavební Plzeň, Borská 55

 

Image
KKVO

Místo konání krajského kola VO 2023
Střední škola polytechnická, Brno, Jílová

 

Image
u

Místo konání krajského kola VO 2023 – Střední odborná škola Jarov

Image
u

Místo konání krajského kola VO 2023 – Střední odborná škola energetická a stavební, Obchodní akademie a Střední zdravotnická škola, Chomutov, p.o.

 

Termíny, kontakty, propozice, přihláška Vědomostní olympiády 2023

Informace k zahájení XVIII. ročníku Vědomostní olympiády 2023

Formulář přihlášení do soutěže VO 2023

Formulář výsledky základního kola VO 2023