Merkurova medaile

Datum uskutečnění akce
Pořadatelé
CTI ČR

 

Prezident CTI ČR podal návrh k HK ČR o udělení zlaté Merkurovy medaile panu Ing. Zdeňku Lyčkovi a prof. Ing. Aloisi Maternovi, CSc., MBA. Hospodářská komora České republiky udělila v předvečer 35. sněmu celkem 44 Merkurových medailí. Slavnostní předávání proběhlo v pražském Stages Hotelu. Přítomným předali Merkurovy medaile za podporu podnikání nebo rozvoj Hospodářské komory osobně členové prezidia.

I v letošním roce byly ceny rozděleny do třech kategorií. Zlaté Merkurovy medaile z rukou prezidia obdrželo celkem 22 osobností, stříbrné sošky si odneslo 13 oceněných a bronzovým Merkurem bylo oceněno 9 laureátů. Prezident HK ČR Ing. Vladimír Dlouhý, CSc.,  předal zlatou Merkurovu medaili předsedu sekce CTI ČR Zákonné normy a předpisy Ing.  Zdeňku Lyčkovi.

Ing. Zdeněk Lyčka je konstruktér a výrobce v oblasti spalování tuhých paliv, autor patentu na spalovací prostor kotle na tuhá paliva. Byl u začátku více než 20 certifikovaných teplovodních kotlů včetně automatického kotle Licotherm, u výroby univerzálního retortového hořáku, zásobníku a pneumatického podavače pelet. Je soudním znalcem, poradcem MPO, MŽP, SFŽP, členem prezidia CTI ČR a Klastru Česká peleta, výkonným ředitelem Asociace podniků topenářské techniky.  Autorem více než tisíce článků a publikací, školitelem a garantem projektu Výměny kotlů na TZB-info. Ing. Zdeněk Lyčka je aktivním úspěšným podnikatelem, který své zkušenosti a znalosti dlouhodobě předává dalším podnikatelům, kultivuje odborné prostředí v oblasti spalování tuhých paliv, pomáhá státní správě při určování a posuzování energetické a dotační politiky, svou publikační aktivitou podporuje nastupující generaci techniků a řemeslníků. 

Image
h